21 Haziran 2021 Pazartesi

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ (1. ÖĞRETİM)

PROGRAMI HAKKINDA

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı 2012 yılı ek kontenjan ile açılmış olup, Gelişen Bilişim teknolojileri, "bilgi güvenliği" olgusunu da beraberinde  önce ihtiyaç, sonra zorunluluk  haline getirmiştir.

Program, temel bilgisayar bilgisinin yanı sıra, tüm sektörlere bilgi güvenliği çözümleri geliştirmek ve bilgisayar sistemleri alanında teknik destek elemanı olarak çalışabilecek yeni yetenekleri bilişim dünyasına kazandırmak üzere hazırlanmıştır.

Bilişim alanında her gün artan bilgi güvenliği ihtiyacına hem teorik hem de pratik becerileriyle sektörde konusunda uzmanlaşan yazılımcılar ve teknik destek elemanı olarak çalışabilecek teknikerler yetiştirmektedir. Ayrıca, toplumun hızla gelişen bilgisayar teknolojilerine uyum sağlayabilmesi, gerek duyulan bilgi toplama ve toplanan bu bilgileri işleme ile ilgili konulardaki problemler karşısında da hızlı ve doğru çözüm üretebilen nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Kariyer Olanakları

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, internet ve elektronik posta hizmeti veren tüm kuruluşlar, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan tüm kuruluşlar, bilgisayar ağı olan tüm kuruluşlar, elektronik ticaret yapan tüm kuruluşlar, uzaktan eğitim yapan tüm kuruluşlar vb. yerlerde kolaylıkla çalışma imkanı bulacaklardır.

Bölüm Öğretim Elemanları:

1- Öğr.Gör. Seyit AKPANCAR